Klemen Ernst

Prevajalec

Moje ime je Klemen Ernst.

Že v zgodnjih letih sem pokazal veliko navdušenja nad angleščino, zato sem se odločil svoje znanje še naprej širiti. Skozi osnovno šolo sem angleščino zaključeval z odličnim uspehom. Po končani osnovni šoli sem se vpisal v Ekonomsko šolo Novo mesto, program medijski tehnik. Tam sem skozi vsa štiri leta angleščino zaključeval z odličnim uspehom, slovenščino pa s prav dobrim.

Odločil sem se za študij v tujini, točneje na Nizozemskem. Vpisal sem se na Saxion University of Applied Sciences, kjer sem študiral za eno leto. Vsa komunikacija je potekala v angleščini. Zaradi covid-19 sem študij prekinil, in se nato vrnil v Slovenijo, kjer sem sklenil svoje znanje jezika uporabiti kot prevajalec. Kot najstnik sem prevedel že veliko očetovih besedil, ki jih je potreboval za svojo knjigo in podjetje. Prevajati znam iz angleščine v slovenščino in obratno.

Med svojim izobraževanjem v srednji šoli sem prav tako odkril da rad postavljam preproste spletne strani s pomočjo WordPressa in Elementorja, kar bom kmalu pričel izvajati kot storitev tukaj.

Znanja in veščine

Šolanje

  • Osnovna šola Brežice.
  • Srednja ekonomska šola Novo mesto, program medijski tehnik
  • Saxion University of Applied Sciences, Nizozemska (1 letnik).

Prevajalske izkušnje

  • Prevajal za očetovo podjetje že od 2013. Sprva le iz angleščine v slovenščino, letos tudi obratno.
  • Prevajal odlomke iz knjig, članke, raziskave in e-knjigo.